2019. sze 12.

Fradi-Loki: örökrangadó

írta: szerkeszto04
Fradi-Loki: örökrangadó

nevtelen_1.jpg

A kilencedik fordulóból előrehozott mérkőzésen a két ősi rivális találkozott. A Ferencváros-Debrecen a két csapat aktuális állásától függetlenül is mondhatni vérre megy. Ha ez nem lenne elég, a meccs előtt a tabella első két helyét foglalta el a két csapat, tehát pikáns mérkőzésre lehetett számítani a Népligetben, és nem is kellett csalódnunk.

gabi_1.jpgEgy fokkal a Fradi kezdte jobban a meccset, de leszakítani nem tudta a debrecenieket, akik az egész elsőfélidőben tudták tartani a maximum két-három gólos hátrányt. Akkor még nem sejtettük, hogy ez végig ilyen szoros marad. Háfra Noémi és Klujber Katrin vezérletével hamar előnyre tettek szert a IX. kerületiek. Háfra azonban a góljai mellett viszonylag korán összeszedett két kiállítást is. Az, hogy a zöld-fehéreknek nem sikerült ellépniük nagyban köszönhető volt az újra magára találó Jelena Despotovic és Bulath Anita góljainak, így 15-13-as eredménnyel vonultak félidőre a csapatok.

A vendégek vérszemet kaptak az első félidő kiegyenlített játéka után, és óriási lendülettel estek neki a Fradinak. Vámos Petra tarthatatlannak bizonyult a zöld-fehérek számára, csak szabálytalanságok árán (néha még úgy se) sikerült megállítani. Talán nem túlzás azt állítani, hogy ő volt a pályán a legjobban játszó irányító. Rajta kívül a kapusok teljesítménye emelhető ki, Bíró Blanka és Triffa Ágnes is parádézott. Szabó Dóra is beállt egy hetes erejéig a kapuba, de most elmaradt a már megszokott bravúr. Úgy tűnt átveszi a meccs irányítását a Debrecen, de Klujber a hátára vette a csapatot. Az utolsó percben Despotovic gólja után Schatzl Nadine állította be a 30-30-as végeredményt, így pontot tudott menteni a Fradi. 

vili.jpgA Debrecennek azért is jelent sokat ez az idegenbeli X, mert nyolc év óta nem sikerült pontot szerezniük a Népligetben. Akkor is és most is Köstner Vilmosnak hívták a csapat edzőjét. Ha már edzők, a Köstnerrel jó barátságot ápoló Elek Gábor előtt komoly feladat áll, mert ezután nem fér bele több botlás, ha versenyben akarnak lenni a bajnoki címért. Reméljük a Bajnokok Ligája előtt sikerül kijavítani a védelmi hibákat, és megint eredményes lesz a nemzetközi szereplésük!

 

 

 

Szólj hozzá

DVSC FTC-Rail Cargo Hungaria