2019. sze 02.

Bajnoki nyitány: akadozó fogaskerekek

írta: szerkeszto04
Bajnoki nyitány: akadozó fogaskerekek

hatter_1.jpg

Szent István-DVSC:

A bajnokság nyitányaként a Szent István-DVSC mérkőzés a vártnál is laposabbra sikerült. A piros-fehér lokomotív hiába rohant át, időnként nem kevés fiatallal felállva a Monoron, Köstner Vilmos nem volt elégedett a látottakkal. Nyilván külső személőként egy szezonkezdő meccsből komoly tanulságot még nem igazán lehet levonni, Köstner elégedetlensége nem feltétlenül volt alaptalan.   

Kisvárda-Szombathely: 

A szombathelyiek nem illetődtek meg az első NB1-es meccsükön, és az első félidőben simán tartották a lépést a Kisvárdával. Sőt, a félidőben még vezettek is egy góllal, miután Gadányi Maja hárítani tudta Tamara Radojevic hétméteresét. A második félidő elején is fej-fej mellett haladtak a csapatok, a hajrá viszont a szabolcsiaknak sikerült jobban, a Szombathely utolsó nagy rohamát pedig Pásztor Bettina bravúrjaival sikerült rövidre zárni, így sikerült otthon tartani a két pontot.  

FTC-Rail Cargo Hungária-Érd: 

elek_gabi.jpgA szombati első mérkőzés az érdi arénában a nyáriszünet utáni első igazi felsőházi csemege volt. A tavalyi második és negyedik helyezett összecsapása a végeredmény szempontjából valószínűleg senkinek nem hozott különösebb meglepetést. Azon azonban bizonyára nem csak mi lepődtünk meg, hogy milyen tempóval estek egymásnak a csapatok. A Ferencváros azonnal jelentős előnyt szerzett. Szabó Edina már az első félidőben kénytelen volt két időkérést is elhasználni. Második alkalommal már az is eszébe jutott, hogy vele többre mennének a pályán. (“olyanokat lőttök, komolyan mondom kicsit bemelegítek erősebbet lövök nálatok”). A félidő vége előtt Elek Gábor nyugalomra intette időkérése alatt a csapatát, mert a nagy rohanásba egyre több hiba csúszott. A rohanást pedig az eredmény nem indokolta. A meccs bizonyos periódusaiban, főleg a második félidőben az Érd közelebb tudott férkőzni, de a Fradi győzelme egy pillanatig sem forgott veszélyben. A két csapat játékosai közül mindenképp kiemelnénk a két kapust. A zöld-fehéreknél a Klujber-Háfra páros volt megállíthatatlan, az érdnél pedig Tóth Gabi és Kovacevic vitte a prímet. 

Győri Audi ETO KC-Siófok: 

tomori.jpgA magyar bajnokság első hetét a Győri Audi ETO-Siófok rangadó zárta. A két csapat teljesítményén nagyon megmutatkozott, hogy még a bajnoki rajtnál vagyunk, ugyanis meglepően sok hibával játszott még mindkét együttes. A mérkőzést a Győr nyerte, de helyzetkihasználásban akadtak problémák a Rába-parti klubnál. Főleg a második félidő folyamán, amikor többször is lett volna lehetősége a Siófoknak arra, hogy 1-2 gólos távolságba zárkózzanak. A zöld-fehéreknél Anne Mette Hansen és Nze Minko teljesítménye kiemelkedő volt, 6 illetve 5 gólt tettek hozzá a sikerhez. Mellettük kiemelendő a most bemutatkozó Faluvégi Dorottya, akinek a nevéhez egy kulcsgól fűződött, amivel 26-22-re módosult az eredmény a 2. félidő 26. percében, és ezzel gyakorlatilag a Győr bebiztosította a győzelmét. Siófok nagyon hullámzó teljesítményt nyújtott. Voltak biztató időszakok, amikor még a Győrnél is jobban játszott, de a rengeteg kihagyott helyzet megbosszulta magát. 2-3 gólos különbségeknél rendre hibát követtek el a Balaton-partiak, amit a Győr általában kegyetlenül megbüntetett. Camille Austine teljesítménye volt a sárga-feketék oldalán a legjobb, egymaga 7 gólt tett a közösbe. Mellette Jezic szerzett még 5 gólt. Andrea Kobetictől egy elég gyenge teljesítményt láthattunk, ami remélhetőleg nagy mértékben javulni fog a szezon folyamán. Mindkét oldalon kiváló kapus teljesítményeket láthattunk, a hazaiak oldaláról Amandine Leynaud részéről elsősorban, a vendégeknél pedig Szikora Melinda mutatott be jó pár bravúr védést. Végül, a Győr 27-24-re győzedelmeskedett, de a mérkőzés alapján egyik csapat teljesítményéből se érdemes komolyabb következtetéseket levonni.

Szólj hozzá

DVSC Érd Győri Audi ETO KC FTC-Rail Cargo Hungaria Siófok Kézilabda Club Szombathely KKA Kisvárdai KC Szent István SE